"Tahniah! Anda Terpilih Untuk Menyertai Program Latihan Khidmat Negara"

Assalamualaikum. .
Hello beloved readers!!! :D
Harini dah hari yang ke 6 umat Islam berpuasa :'D Alhamdulillah kita masih dapat hidup kat atas bumi ni :)

Okay! Berita aku harini nak cakap pasal PLKNNNNN!! #TakHabis2DenganPLKN
alaaa,bElOg IteW bIaR JeLaRRH #getreadynakbalingkasutkataku..
Entri ni KHAS ye K H A S untuk bebudak yang dapat PLKN Siri 10/2013. .Meh sini akak cewah akak tau ~ nak cakap sikit pasal PLKN. .Berdasarkan pengalaman aku yang dah pernah pergi PLKN,kalau tak percaya boleh baca ENTRI NIII dan INI JUGAAAAK ,Hangpa jangan takut laa nak p situ ~ Setakat ni belum ada berita yg mengatakan bahawa cikgu2 kat PLKN tu makan wira & wirawati,setakat ni dorang still makan nasi ye. .

Kebaikan/Kelebihan PLKN

  1. Sebelum bertolak ke kem,hangpa akan diberi RM10 *jangan cakap byk,ambik je*
  2. Makan 6 kali sehari - sarapan,minum pagi,makan tengahari,minum petang,makan malam,minum malam
  3. Hangpa akan dapat raaaaaaaaaamai kawan yang superb awesome!
  4. Fying Fox - Tali Tinggi
  5. Tali Rendah
  6. InsyaAllah solat tak tinggal bagi yang Muslim
  7. Hangpa akan ditentukan sama ada masuk Kompeni Alpha,Bravo,Charlie atau Delta
  8. Elaun RM450 *jangan byk bunyi,bersyukur*
  9. Khidmat Komuniti
  10. InsyaAllah,makanan sedap2 belaka
  11. Tempat tidur yang selesa *bergantung pada sesetengah tempat*
  12. Baju TAK PAYAH bawak banyak-banyak
  13. Merasa pakai baju Celoreng PLKN,Baju Kelas PLKN,T-shirt PLKN
  14. Menembak menggunakan M16,penembakan sebanyak 30 butir peluru
  15. Wirajaya - aktiviti masuk dalam hutan
  16. Perkhemahan - masak semua sendiri okaaaay 
  17. Bagi yang merokok,kalau rasa nak berhenti,join PLKN!
  18. Ikhtiar Hidup
  19. Malam kebudayaan
  20. Hari Ahad anda tidak akan diganggu - REST!!
Setakat ni,ni jelah yg aku boleh bagitau. .Kalau nak tau lagi,pergi dulu. .baru tahu macam mana rasa masuk PLKN. .Yeah,maybe hangpa akan kata "eleh,semua tu kat rumah aku pun boleh buat" Mungkin jugak kalau rumah hangpa sebesar tapak Kem PLKN. .Tapi pengalaman tu tetap tak kan sama :) Aku pesan awal-awal,1st until 2nd weeks hangpa akan rasa merana kat situ. .Lama kelamaan hangpa akan rasa "SYOK GILEEEEEE" 
Hari terakhir kat PLKN nanti,aku pasti! Tak kisah hang lelaki atau perempuan akan menitiskan airmata yang berderaaaaaaai ...


Nampak tak muka kegembiraan saya tu? :p

Sekian,sampai disini sajeeeee. .


Merci d'avoir lu ce post. Faham ke?

6 comments:

I'm KopiAis23@ FahmiJamal said...

huhuhu
mmg best kn plkn..
nie org mane??
utara ka??

Hafiza Izati said...

kaaaan? Orang taiping perak :)

Sally Yatiey said...

Mesti best masuk PLKN ni kan. Saya tak terpilih tahun lepas -.-

Nurulee said...

tak sukanya next year wajib p T__T tak biasa jauh dgn family. eeeesh.

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/three-things-in-one-e.html

Hafiza Izati said...

@Sally Yatiey Memang besttt :D

Hafiza Izati said...

@Nurulee Relax laa :) nnti kalau nak further study pun kena jauh jugak kan? dah kahwin pun sama jugak haha dah pergi kan,rasa tak nak balik tahu :)

HAK CIPTA TERPELIHARA AWESOME SEPTEMBER™ 2012 - 2013©