Ramadhan Datang Lagi..

Assalamualaikum ya warga blogger sekalian. 
Harini ada berita gembira iaitu 

esok puasa!!!

Amacam? Hangpa dah ready ke belum nak puasa ni? Puasa tahun lepas yang hangpa tinggal tu sempat ganti tak? ish3. .
Lagi beberapa jam je lagi nak bersahur ni hahah agak2 kalau hangpa terbabas nak sempat nak sahur,malam ni makan siap2. .Tapi selalunya pagi nanti confirm lapar. Serius! Sebab tu kita kena bersahur :3

Masa sekolah rendah selalu puasa penuh. .Dah masuk alam remaja ni memang tak pernah full pun. Sobs T_T. Memang rasa rugi kalau tak puasa dalam bulan Ramadhan ni. .Setahun sekali je bulan ni datang. .Tahun depan belum tentu lagi sempat sambut ke tak. .Jadi,mulai esok,kenalah bersungguh-sungguh jalankan kewajipan sebagai seorang muslim yang sejati, Cewaaah ~ betul laa kan?! 

Tapi jangan laa separuh jalan je,maksud aku... lepas bulan ramadhan pun kena bersungguh-sungguh jugak laa,bukan tamat sampai bulan Ramadhan ni je. Alright? :D

Soooo,malam ni kalau hangpa nak tidoq,jangan lupa niat puasa sama,kot2 tak bangun sahur nanti,kita masih dalam niat puasa lagi ;D


"Gambar di atas telah diedit dari yang asal DAN ianya hak milik Hafizahairuddin" ^^'


"Puasa yang yang yok,
Pagi pagi bukak periuk.."

PERHATIAN!! Jangan praktikkan pantun di atas semasa dibulan Ramadhan. AMARAN KERAS!!

Sekian. Wabillah ^^

Merci d'avoir lu ce post. Faham ke?

10 comments:

CikOdah Gebu said...

Selamat berpuasa ye dik dan follow ur blog

Hafiza Izati said...

Selamat berpuasa jugak AND TAHNIAH jadi follower adik yang ke 100!! *Tepuk tangan ramai2* :D

miss fluffy said...

salam ramadhan:)

Hafiza Izati said...

Salam Ramadhan jugak :)

Ain Rasleeza said...

Selamat berpuasa juga :D

Hafiza Izati said...

Hai Ain :D Salam Ramadhan!

rodiyatul akmar said...

selamat berpuasa ;)

QweensheesZ said...

happy fasting..^^

Sally Yatiey said...

Selamat berpuasa :D

Hafiza Izati said...

Thanksss :D

HAK CIPTA TERPELIHARA AWESOME SEPTEMBER™ 2012 - 2013©